Според близките ѝ тя е била пребита

Обвинения за насилие в Дома за възрастни хора в благоевградското село Падеж. Жена от социалното заведение в момента е настанена в болница с тежки травми, хематом на главата и синини по ръцете. Според близките ѝ тя е била пребита. От социалното заведение твърдят, че жената на няколко пъти е падала от леглото си и така е получила контузиите.

„До момента не съм получила адекватни отговори какво се е случило. Не мога да приема, че тези травми са от падане от легло. Никой не ме уведоми за инцидентите, които са станали тук. Когато поисках обяснения, не получих адекватен отговор”, каза близка на възрастната жена.

Момиче твърди, че е обиждано и бито от учителка (ВИДЕО)

„Последно жената беше с хематом на дясно слепоочие и нямаше отток. Беше с оплаквания от рода на гадене и повръщане. Имаше и болка около раната. Паднала е в стаята. Напоследък получаваше световъртеж и падаше”, обясни медицинският специалист в Дома Евгени Тунтев.

Христина Попова от Община Благоевград обяви, че в Дома се извършва проверка. При установяване на нарушения, ще се вземат всички мерки.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.