Камата разказа ексклузивно пред NOVA за приятелството си с футболния идол

Втори ден светът скърби за Диего Марадона. Футболният идол почина от сърдечен удар, месец след като навърши 60 години. Ексклузивно пред NOVA говори Христо Стоичков - за приятелството, предателството, прошката и най-силните спомени, свързващи две футболни легенди.  

Христо Стоичков с ексклузивно интервю след смъртта на Марадона (ВИДЕО)

„Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Това, което беше извън него, е много лично, няма как да го обясня на хората и да го разберат. Радваше много хора и аз съм от тези, които се радваха да гледат неговите мачове”, обясни той.

Стоичков си спомни и за първата си среща с Марадона. Тя се е състояла в „Барселона”. Двамата футболисти са били с един и същ мениджър.

СПОМЕН ЗА МАРАДОНА: И България скърби за легендата (ВИДЕО)

„Нашето приятелство не се купува, то се доказа във времето. Сигурно аз по пътя някъде съм грешил, той е грешил, но винаги сме намирали общ език. Имало е моменти, в които съм бил афектиран от някои неща, но съм ги преодолявал”, каза Стоичков, имайки предвид отсъствието на аржентинеца от бенефиса му. Впоследствие Камата е разбрал причината и е простил на своя приятел, въпреки болката.

СНИМКИ НА ФУТБОЛНАТА ЛЕГЕНДА ВИЖТЕ ТУК

„Той знае, че нашето уважение и обич няма да прекъснат. Той знае, че винаги ще остане в моето сърце. Простих му, защото усетих болката в него. Никога няма да забравя големият жест, който направи към мен и моето семейство, когато ни покани в дома си. За мен Диего ще остане човек с много голямо сърце”, каза още Стоичков.

Почина футболната легенда Диего Марадона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според родния футболист в последните години Марадона се е променил, затворил се е в себе си.

„От кадрите и репортажите, които дават за него, се вижда в какво състояние е. Един човек на 60 години да бъде такъв... Аз мисля, че Господ направи най-хубавото, като си го прибра горе. Защото и Господ видя, че няма смисъл повече да се мъчи. Прибра го при себе си на спокойствие”, каза Стоичков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си