Той носи продоволствия и оборудване в Космоса

Американската компания SpaceX изстреля товарния си кораб "Дракон" с продоволствия и техническа апаратура за Международната космическа станция /МКС/, предаде ТАСС.

Kосмическа разходка на МКС (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ракетата-носител "Фалкон-9" излетя от космодрума в Кейп Канаверал. Товарният кораб за 21-ви път доставя товари на МКС. За пръв път се използва обновеният модел на "Дракон", който може да пренася на борда си с 20% повече полезен товар. Космическият апарат ще достави на орбиталната станция оборудване за научни изследвания, продоволствени запаси и техника за НАСА.

Капсулата на SpaceX се скачи с МКС

Около 9 минути след старта отделилата се първа степен на ракета носител осъществи кацане в автоматичен режим върху специалната платформа в Атлантическия океан. Скачването с МКС се очаква да бъде извършено днес в 20:30 ч. българско време.

"Дракон" ще изкара в орбита около един месец, след което ще се завърне на Земята с резултати от научните изследвания и с други товари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА