По първоначална информация те са трима

Продължава издирването на обирджиите на хипермаркет в Сандански. Престъплението беше извършено в сряда вечерта. Полицията събира и кадри от охранителни камери в района. По информация на NOVA са откраднати около 30 000 лева, но сумата може да се окаже и доста по-голяма. Според МВР не е имало стрелба по време на нападението.

Маскирани и въоръжени, извършителите на обира влизат в магазина снощи около 21.00 часа. 

„Три лица, чрез взломяване на няколко врати, са проникнали в помещение, където се съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да я вземат и се оттеглят в неизвестна посока”, обясни зам.-директорът на ОДМВР - Благоевград Димитър Кръстев.

Въоръжен грабеж в голям супермаркет в Сандански (ВИДЕО)

 По информация на NOVA изстрели са произведени в момента, в който мъжете излизали с парите от касата. Тогава служител на магазина опитал да ги спре, а един от мъжете стрелял. 

 

 

От полицията нямат данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. Обирът се е случил в офис, отделен от търговското пространство, и така до контакт между клиентите и маскираните нападатели не се е стигнало. 

„Имало е психическо въздействие върху един от служителите. Целта е била да го респектират вербално, за да успеят да вземат сумата пари”, добави Кръстев.

Магазинът се намира на изхода на Сандански. Освен през официалния вход, до него се стига и през задни улички, като се проверява откъде са пристигнали нападателите. Супермаркетът тази сутрин отвори врати, спазвайки работното си време.

30 хиляди са откраднати при грабежа в супермаркет в Сандански

Само преди няколко месеца бе ограбена банка, която се намира на 200 метра до обрания снощи хранителен хипермаркет.

По случая е образувано досъдебно производство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.