ВСС е в процедура по избор на нов член след кончината на юристът Евгени Диков

Председателят на Камарата на следователите Стефан Петров е предложен за член на ВСС, съобщиха от пресцентъра на съвета, информира БТА. Кандидатурата е била внесена на 30 декември 2020 г.

ВСС е в процедура по избор на нов член, тъй като в края на октомври 2020 г. почина юристът и член на Прокурорската колегия Евгени Диков. Номинации за нов член на ВСС могат да се правят до 12 януари.

Иван Гешев награди посмъртно Евгени Диков с „Почетен знак на Прокуратурата“

Стефан Петров е предложен от 62-ма следователи от НСлС и от Окръжните следствени отдели. Според тях Петров притежава "необходимите лични, професионални и нравствени качества".

Как ще продължи работата на съдебната система?

Стефан Петров започва професионалният си път в Окръжен следствен отдел в гр. Силистра през 1989 г., като последователно заема длъжностите на ръководител и директор. От 2004 г. е следовател в отдел 02 "Криминален" в Националната следствена служба. В периода от 03.10.2007 г. до 03.10.2012 г. е член на Висшия съдебен съвет.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.