Сигналът ни изпрати майка на първокласник

Деца чакат на опашка за измерване на температура. Видеоклип ни изпрати в „Моята новина” майка на първокласник от столичното 41-во училище. Жената твърди, че учениците чакат всяка сутрин на студа, по половин час, и обвинява ръководството в липса на организация.

ИНЦИДЕНТ В КЛАС: Ученици с изгаряния след излагане на UV лампа

На ден през устройството, което мери температурата, минават 300 деца. Устройството е едно, а температурата се измерва от медицинската сестра.

„Ние с моето дете дойдохме в 8,25 часа сутринта. Моето дете мина през термометъра в 8,40 часа. Днес отвориха още един вход, намери се решение. Други родители се оплакаха, че децата чакат вътре и се получава струпване. Затова децата бяха изкарани навън”, разказа майката, подала сигнала.

От ръководството са намерили временно решение и апелират към родителите да водят децата си навреме на училище.

Кога се връщат на училище всички деца?

„Децата започват в 8,30 часа. Необходимо е преди това време те да са на мястото си и готови за работен процес. Вие сте свидетели, че децата закъсняват. Когато на ден минават по 330 деца, няма как да не се получи струпване, за което аз и ръководството съжаляваме”, заяви директорът на училището Александра Топалова.

Учебното заведение няма нито финансова, нито физическа възможност за закупуването на втори апарат за мерене на температурата, тъй като сградата няма втори вход.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.