Коментар на кореспондента на NOVA Павлина Трифонова

От вторник Англия отново е под пълна карантина. Училищата са затворени, а на хората бе наредено да си стоят у дома, докато властите се опитват да ограничат разпространението на инфекцията, засилило се донякъде и заради силно заразната нова разновидност на коронавируса.

Доц. Гломб: Антителата на ваксинираните с Pfizer/BioNTech неутрализират успешно новата мутация на COVID-19

„Причината за допълнителните мерки е, че британската столица буквално е на колене пред новия щам на коронавируса. Говори се вече за пандемия в пандемията – т.е. една много извънредна ситуация, в която вирусът е излязъл извън контрол”, заяви кореспондетът на NOVA във Великобритания Павлина Трифонова.

„Болниците в Лондон са препълнени. Кметът на града обяви извънредно положение за да се даде възможност на полицаи и пожарникари бързо да се научат да шофират линейки и така да се помогне на Спешна помощ”, каза още тя.

МЗ публикува пълната информация за ваксината на Moderna

И допълни: „Положението наистина е много тежко. Учените смятат, че въведените мерки тази седмица ще се наложи да бъдат и допълнително затегнати. Новият щам на вируса се смята, че е много по-заразен от предишния”.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.