Преди ден стана ясно, че в града са извършени имунизации на общински съветници

Проверката по случая с имунизацията на общински съветници в Сандански доказа, че редът за ваксинация на гражданите е нарушен. Това написа здравният министър Костадин Ангелов в социалните мрежи. 

"В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански. За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала,  ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции", заяви Ангелов.

Здравното министерство започва проверка след сигнал за ваксиниране на политици (ВИДЕО)

 

Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Неделя, 10 януари 2021 г.

"Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план! Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!, категоричен е здравният министър. 

От управата на болницата направиха коментар по случая. 

„Повече от 20 души, които бяха записани в списъците за ваксиниране, в дните, в които се провеждаше  имунизацията, се отказаха от прилагането на ваксината. Общинските съветници са крайният вариант за попълване на бройката. Иначе щеше да изтече срокът на дозите”, каза д-р Илия Тонев, директор на болницата в Сандански.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.