Младата жена е хваната в София

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишна жена, хваната да шофира след употребата на амфетамин и тетрахидроканабинол.

Н.В. е забелязана на 16 юли 2020 г. около 21:45 ч. на ул. „Железни врата” в София. Автомобилът ѝ се движел бавно и с включени аварийни светлини. Спряна е за проверка от служители при 05 РУ-СДВР. Младата жена обаче се държала неадекватно. Полицаите докладвали за случая и изчакали пристигането на служители при отдел „Пътна Полиция”-СДВР.

Дрогиран шофьор катастрофира 3 пъти с 2 различни коли в 1 и съща къща (СНИМКА)

На място пристигнали полицейски служители, които тествали Н. В. за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug Test 5000“. Тестът отчел положителен резултат. За констатираното нарушение на обвиняемата Н. В. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и ѝ бил издаден талон за изследване. След това тя била придружена от органите на реда до медицинско заведение, където дала проби за изследване.

Задържаха шофьор, дрогиран с пет вида наркотици

В хода на разследването било установено, че Н. В. управлявала моторно превозно средство след употреба на амфетамин и тетрахидроканабинол, съобщават още от Софийската градска прокуратура.  

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата Н. В. да продължи в съда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.