720 души са записани за имунизация

От днес започва масовата ваксинация на учителите в Хасково. В първия ден се очаква да бъдат имунизирани 30 души. От 10 февруари ще започне и имунизацията на преподавателите в Харманли, Димитровград, Любимец и Свиленград.

По първоначални данни за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като бройката не е окончателна, уточняват от местното РЗИ.

„Много съм радостен, че ваксинацията на учителите започва. Това е началото на справянето с проблема, който оказва голямо влияние върху образованието и целия ни живот. От 62 души в нашето училище, 27 ще се ваксинират днес и утре. Решението да се ваксинирам взех изключително лесно, защото съм убеден, че това е единственият начин на човечеството да се справи със съществуващия проблем“, каза директорът на Езиковата гимназия в града Деян Янев.

Той добавя, че много от учителите са радостни от факта, че ще имат възможност да бъдат от първите, които ще се ваксинират.

Повече по темата гледайте във видеото

Нов ръст на заразените с COVID-19 у нас

Забавени ваксини и нов ръст на заразените с COVID-19 (ОБЗОР)

Проф. Мутафчийски: Ваксините са мощен, безопасен и ефективен инструмент

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.