Не е ясно как животните са успели да избягат

Стадо от 75 говеда изненада шофьорите по натоварена американска магистрала. Животните избягали от ферма в окръг Лапорт и се озовали безконтролни на пътя. Инцидентът за щастие се разминал без инциденти заради бързата намеса на полицията, съобщава „Асошиейтед прес”.

Домашен любимец оцеля след 100 минути в пералнята (СНИМКА)

Капитан Дерек Алън, който се отзовал на сигнала, въпреки че не бил на служба, заяви пред местни медии, че гледката на бързо галопиращите животни била меко казано „втрещяваща”. „Те не просто тичаха. Те тичаха бързо, сякаш ги гонеше самият Дявол”, разказа той.

Безпризорни бикове гонят хора и чупят коли в столичния квартал „Лозенец” (ВИДЕО)

 

Полицаят обаче успял да се мобилизира и да изпревари стадото с патрулната си кола. Заставайки начели, с включени сигнални светлини, той успял да предупреди шофьорите на магистралата за евентуална опасност от внезапно изскочили на пътя животни. На помощ на Дерек се притекли местни пожарникари и доброволци, с чиято помощ стадото е отклонена към по-безопасно място.

Серия от катастрофи заради крави и овце на път в „Кремиковци” (ВИДЕО)

Говедата са върнати на собственика им, а как са успели да избягат от  огражденията във фермата не беше оповестено.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.