Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група

Арести за измама с евросредства. Задържан за  24 часа е кметът на община Годеч Радослав Асенов и една от заместничките му. Делото е на Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия.

Акция в сградата на Агенцията по безопасност на храните в София

Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група, която незаконно е получавала евросредства, основно по мерки на Държавен фонд „Земеделие”. По информация на NOVA петима са задържани за 24 часа. Освен кмета, зад решетките са и заместничката му Надя Сотирова, приближена до него жена, както и шеф на фирма.

Вчера прокуратурата и антикорупционната комисия са извършили над 15 претърсвания и изземвания в различни имоти в София, Годеч и Костинброд. Действия по разследването били проведени в самата община Годеч, както и в Областна дирекция по безопасност на храните – София област.

Според източници на NOVA се проверява дали кметът е купувал имоти и машини от името на подставени лица. На посочените телефони в сайта на общината за контакт с кмета днес никой не отговаряше. Предстои прокуратурата да прецени на колко от задържаните ще повдигне обвинения.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.