Жертвите на студеното време в Гърция вече са три

Лошото време в Гърция продължава да създава сериозни проблеми. Студът взе три жертви. Авария остави без ток райони на област Атика. Повече от 250 хиляди домакинства са принудени да стоят на тъмно и студено.

Сняг затрупа Атина и Истанбул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Магистралата Атина - Ламия, която беше затворена в продължение на два дни заради заледяване и натрупан сняг вече е пусната за движение. По нея към момента могат да преминават само част от градските автобуси в Атина. 

Стопи се 15-километровата колона от камиони на ГКПП "Кулата" (ВИДЕО)

Части на армията се включиха в обработването на пътища и в помощ на екипите по възстановяване на електричеството. Прекъснат е трафика на всички видове плавателни съдове на пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио.

ЗИМНА ОБСТАНОВКА: Северна Македония затвори "Гюешево", Гърция отвори частично "Кулата"

В Северна Гърция всички пътища са отворени за движение на тежкотоварни автомобили. По високите места автомобилите трябва да преминават с вериги.

Островите в Егейско море също са засегнати от ниските температури, като и там има прекъсвания на електрозахранването и заледени пътища. Според прогнозите днес се очаква леко покачване на температурите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР