Основателят на Microsoft заяви, че той и съпругата му се разделят след 27 години брак

Милиардерът Бил Гейтс, съосновател на корпорацията Майкрософт, и съпругата му Мелинда, обявиха, че са решили да се разведат след 27-годишен брак, предадоха световните агенции.

СНИМКИ НА БИЛ И МЕЛИНДА ВИЖТЕ ТУК

"След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак", написаха в Туитър отделно двамата съпрузи.

"През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот", се казва още в изявлението.

"Продължаваме да вярваме в тази мисия и ще продължим да нашата работа заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да вървим напред като двойка в този етап от нашия живот", се допълва още в текста.

Бил Гейтс предупреди, че светът трябва да се готви за следващата пандемия

Бил и Мелинда Гейтс молят да се запази правото на лично пространство, на тях двамата и на цялото им семейство сега, когато те навлизат в нов живот.

Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19 (СНИМКА)

Миналата година Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, каза, че се оттегля от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията. Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажимента си в компанията, която съоснова с Пол Алън през 1975 г. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 г.

Още за Бил и Мелинда Гейтс:

Дъщерята на Бил Гейтс се сгоди (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бил Гейтс излиза от управата на Microsoft

Бил Гейтс дарява още 70 млн. долара за ваксина срещу коронавируса

Фондация "Гейтс" дава нови $250 млн. за борба с коронавируса