Главен инспектор Петър Тодоров е назначен за зам.-директор на ОДМВР-Пловдив

"Чудя се кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите от горе до долу и това ще стигне до служителите. Когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след среща в ОДМВР-Пловдив.

Главен инспектор Петър Тодоров е новият зам.-директор на ОДМВР-Пловдив. Тодоров имал 30-годишен опит в системата.

НОВИ ОБВИНЕНИЯ: Подслушвани ли са политици в предизборната кампания?

"Ръководството на МВР оценява случилото се като удар към институцията, което се отразява на имиджа на всички служители. Това е резултат от упорита и успешна издирвателна операция. Няма престъпност с или без пагони - в конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, не сме сигурни какъв е мащабът, поздравявам колегите", каза Рашков.

По отношение на отстранения шеф на трето РУ в Пловдив, Рашков подчерта: „С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, каза още той.

Останалите задържани полицаи имат мерки за задържане до 72 часа, стана ясно още от брифинга.

Рашков посочи, че големите служби, като СДВР, не могат да бъдат обезглавени и имат нужда от ръководства, затова е сложил за шеф досегашният заместник-директор Антон Златанов.

 

В отговор на въпрос за изнесената днес информация от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов за подслушвания на политици, Бойко Рашков каза, че сигналите за това трябва да се отнесат към Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и че той няма информация за това.

Още по темата:

Бойко Рашков: Ще има още смени на ръководители

Tрусове в МВР: Шефове се оказаха в неплатен отпуск (ОБЗОР)

Бойко Рашков: От днес СДВР има нов ръководител (ВИДЕО)

Антон Златанов е новият директор на СДВР

Димо Гяуров: Съвпадението в отпуските на шефовете на ДАНС и ДАР не говори в тяхна полза