Прокуратурата обяви, че според проверката им няма незаконно подслушвани политически фигури

Поредно развитие по скандала „Подслушвани ли са политици у нас?". Прокуратурата обяви, че според проверката им няма незаконно подслушвани политически фигури. В същото време на силовия вицепремиер Бойко Рашков бяха предадени доказателства за използване на срс-та. 

Една случайна среща на Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън" с непознат човек е причина за новия етап от скандала. Въпросният човек е дал на Хаджигенов доказателства за незаконни СРС-та и Хаджигенов със смс е поискал да ги предаде на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 5 минути по-късно Хаджигенов е получил обратен смс с текст  "чакам ви". Така въпросните документи, които се твърди че доказват подслушването, вече са в МВР.

Прокуратурата: До момента не е установено незаконно подслушване

15 дни след избухването на скандала от прокуратурата обявиха какво са открили.

„От получените до момента отговори е видно, че не е установено незаконно подслушване на лица, имащи отношение към политическия живот и изборите за 45-о Народно събрание”, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От държавното обвинение ще изчакат и проверката на Бюрото за контрол на СРС-та.

„Разпространяването на неистини и фалшиви новини още повече в такова време е нарушение на закона, уронва престижа на институциите”, каза Милева.

„Прокуратурата лъже. Главният прокурор, който незаконно е подслушвал протестиращи и политически лица, е проверил себе си и е установил, че няма нарушения. Това е приказно”, каза Хаджигенов.

Политически реакции след наложените санкции от САЩ по закона „Магнитски“

Твърденията си той мотивира със свитък документи, които е получил от непознат човек с каскет. Това били бланки, върху които са работили службите. А информацията в тях, по думите на Хаджигенов, е – подслушвани са три лица от протестите миналото лято - Настимир Ананиев, Тихомир Василев и Григор Здравков. Подслушването е започнало на 12 юли – три дни след стартa на протестите. Кой обаче е този непознат човек, с който Хаджигенов се е срещнал, не стана ясно.

„Едър плешив човек с каскет една вечер ме посрещна пред офиса в 22.00 ч. и ми ги връчи в свитък - така свити, на хартия. Аз се сбутах с него на вратата”, обясни Хаджигенов.

Още снощи въпросните документи са предадени на силовия вицепремиер Бойко Рашков. От ГЕРБ не приеха сериозно доказателствата на Хаджигенов.

„Той показа едно SV, а таблици с телефонни номера мога да си направя и аз. Трета седмица чакаме доказателство за това кой кого е подслушвал и към момента имаме само твърдения”, заяви зам.-председателят на партиятаТомислав Дончев.

Скандалът с подслушването на политици се заплита (ОБЗОР)

Доказателства за това дали има подслушвани политици у нас призова и президентът Румен Радев. В липсата на такива той разчита следното:

„Говори за огромен страх, за зависимости, за превзети служби, превзето МВР. Знаете за многобройните сигнали, че още от протестите от миналото лято започна унищожаване на документи и аз мисля, че този процес не е спрял дори до момента”, каза президентът.

На въпрос кой е създал тези зависимости държавният глава заяви „същият този режим, който създаде тази огромна корупция".

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК