Реферът Антъни Тейлър реши да прекъсне мача Дания - Финландия

Ужасяващи сцени се разразиха в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия от група Б на UEFA EURO 2020. Голямата звезда на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена и мачът бе моментално прекъснат. Ериксен се строполи на земята без какъвто и да е контакт с друг играч на терена.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Медицинските екипи веднага се притекоха на помощ и започнаха да правят сърдечен масаж на футболиста, който изгуби съзнание. 

Медицинските лица имаха нужда от близо десет минути, за да окажат лекарска помощ на Ериксен, който по всичко личеше беше изгубил съзнание. В това време всички играчи на датчаните бяха заобиколили своя съотборник, за да не могат камерите и хората по трибуните да виждат какво се случва. 

На терена излезе и приятелката на Ериксен, която разговаря с треньора и беше успокоявана от съиграчите на Ериксен.

Приятелката на Ериксен - обляна в сълзи на терена (ВИДЕО+СНИМКИ)

След като бе качен на носилка, Ериксен бе транспортиран извън терена отново заобиколен от датските футболисти, които също бяха направили своеобразен параван от плат. От BeIN Sports потвърдиха, че футболистът е добре и е приет в болница в Копенхаген.  Футболистът е напуснал терена в съзнание, пише Gong.bg.

Състоянието на Ериксен е стабилно, в болница е (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срещата се провежда на стадион "Паркен" в Копенхаген. Целият стадион изпрати играчите със скандирания на името на Ериксен.

Мачът Дания-Финландия ще се доиграе въпреки тежкия инцидент

Играчът на Интер е сред най-големите звезди на форума. 

През 2011 г. е обявен за датски футболист на годината, талант на годината в Холандия и талант на годината на Аякс (награда „Марко ван Бастен“). През 2010/11, 2011/12 и 2012/13 печели Ередивиси с Аякс. Преминава в Тотнъм през август 2013 г. за сумата от 11,5 милиона евро. Става играч на годината на Тотнъм през сезон 2013/14. През 2015 г. печели трета поредна награда за датски футболист на годината.

Кристиан Ериксен има две деца от приятелката си Сабрина.

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ЕРИКСЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.