Три години след убийството на 17-годишния Георги няма присъди

Почти три години, след като 17-годишно момче беше застреляно край Монтана, все още няма развитие по делото. В понеделник близки и приятели на Георги се събраха на протест пред Съдебната палата в града. Обвиненият за убийството е на свобода, а семейството на жертвата се притеснява, че делото се бави и вече няколко пъти се отлага.

От Окръжния съд в Монтана казаха, че отлаганите заседания досега са заради пандемията и заболяване на съдебни заседатели.

Застреляха момче в гора край Монтана

На 9 октомври 2018 г. момчето и неговият дядо отиват с каруци да събират дърва в местност край Монтана. В един момент се чува изстрел, Георги пада и издъхва на място.

Часове след убийството, в близост до местопрестъплението, полицията задържа Георги Рапонски от Монтана. В неговия автомобил е намерен газов пистолет. Още тогава директорът на ОД на МВР обясни, че Рапонски е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици.

В дома му са открити незаконни боеприпаси. Рапонски е задържан, но не след дълго е освободен. По време на досъдебното производство той не се е признал за виновен.

Още по темата гледайте във видеото.