Жертвата е на 17 години

Застреляха момче в гора край Монтана. Жертвата е на 17 години. Вече има и задържан за случая.

Престъплението се е случило във вторник по обяд в местността „Пъстренеца”. Георги и дядо му са отишли към обяд в местността "Пъстрина", близо до старото летище, за да събират дърва. Изведнъж се чул изстрел, момчето паднало и издъхнало на място с рана на главата. Дядото не видял стрелеца. 

АРЕСТ НА ЧУЖДЕНЕЦ В РУСЕ: Има ли връзка с убийството на Виктория Маринова?

"Ние отидохме за сухи клечки да си събираме. Този застанал и стреля. Втори път стреля. И мен искаше да убие", разказа Георги Георгиев. 

Веднага след престъплението полицията е започнала масови проверки и е сложила заграждения на пътя. Задържан е 38-годишен мъж, който е излязъл от гората с колата си. Той е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици.

"Претърсен е автомобилът на заподозрения, иззет е един газов пистолет. Все още не можем да кажем дали това е оръжието, с който е възпроизведен изстрела в главата", коментира Нина Борисова, окръжен прокурор. 

Предстои да бъде направена аутопсия на момчето и балистична експертиза на куршума, за да се види дали е изстрелян от намерения пистолет.

Близките на убитото момче опитаха да се саморазправят със задържания. 

Гледайте във видеото какво разказаха те. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.