След като ударил кола, водачът се опитал да се укрие

Зрелищен граждански арест в центъра на Пловдив. Младеж задържа 60-годишен пиян шофьор, предизвикал произшествие и направил опит да избяга. След като ударил кола, водачът се опитал да се укрие, криволичейки по улиците с повредения си автомобил. Дрегерът отчел, че е шофирал с огромно количество алкохол в кръвта.

ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ: Заключиха семейство в магазин (ВИДЕО)

Иван Деспов влиза в ролята на полицай, след като забелязва два ударени на пешеходна пътека автомобила на бул.“Васил Априлов“  близо до автобусна спирка. Водачът на единия е видимо неадекватен.

„Просто потегли с блъсната кола, която е близко до неузнаваемост. Докато караше, гумата свиреше, беше толкова изкривена. При което подавам звуков сигнал, може би един-два пъти. Минах пред него, пуснах аварийни. Взех да намалям. Той ме заобиколи. Отвори му се шофьорската врата в движение и това на мен ми беше достатъчен знак, че той не е адекватен”, разказва младежът.

Причинителят на пътното произшествие се опитва да избяга. Криволичейки с отворена врата и надути въздушни възглавници, изминава близо километър . Свива по една от кварталните улички и напуска автомобила. Иван обаче го настига.

ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ: Продавачка и клиент в магазин задържаха крадец

„Той си взе някакъв багаж от колата. Тръгна в неизвестна посока. Изглеждаше в състояние изобщо да не комуникира адекватно. Просто хванах го, сложих го на земята и го притиснах, докато дойде полицейският патрул”, каза още Иван.

Пияният шофьор е задържан с помощта на още един гражданин до пристигането на полицията. Десетки живеещи в блока стават свидетели, но не се намесват. Според адвоката за защита правата на човека Михаил Екимджиев гражданският арест в този случай е законово оправдан. От полицията съобщиха, че 60-годишният шофьор е карал с 2.40 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван за 24 часа.