Това тегло е било изгубено в рамките на две години

Пластичната хирургия решава естетични, но и функционални и физически проблеми. Екипът на д-р Евгени Шарков отстрани 10 килограма излишна кожа при пациентка след драстично отслабване. С такава операция се решава проблем, който е над естетиката.

„В Клиниката по пластична хирургия на „Александровска“ се занимаваме изключително тясно с пациенти, загубили тегло, като в този случай ставаше дума за повече от 90 килограма“, това каза в предаването „Пулс“ по NOVA NEWS д-р Евгени Шарков, началник Клиника по пластична и естетична хирургия, УМБАЛ „Александровска“.

Той допълни, че това тегло е било изгубено в рамките на две години, а вследствие на което пациентката изключително е подобрила качеството си на живот от гледна точка на придружаващите заболявания, които е имала преди това.

Британец отслабна с 85 кг за година и половина (СНИМКА)

Но излишната кожа е пречела не само естетически, но и физически, като в този случай се намесва екипа на опитните в това отношение медици.

Д-р Шарков информира, че обикновено в такива ситуации се касае за няколко интервенции, две-три, понякога и други довършителни дейности, но рядко само една, както е било сега.

Специалистът подчерта, че всяка една зона може да бъде рискова при такъв тип пациенти, поради което подготовката е изключително важна, за да бъде прецизно изпълнението на операцията.

Той сподели, че в конкретния случай е участвал и екип от коремна хирургия на „Александровска“ , което често се случва, но при тази пациентка е отстранена и херния. 

Учени: С хапчета не се отслабва

Д-р Шарков заяви, че в предоперативната подготовка изключително важен елемент е информацията, която се получава от пациента, нищо не бива да бъде спестявано, свързано с придружаващи заболявания, вредни навици, алергии. По тази начин може да бъде взето най-правилното и адекватно решение каква интервенция е подходяща за конкретния пациент, което в крайна сметка да доведе до максимално добър резултат.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.