Вижте какво казаха Станислава Армутлиева, Михаела Лашова и Любомир Дацов

Първи коментари на част от предложените за министри в проектокабинета на „Има такъв народ”. По-рано през деня лидерът на партията Слави Трифонов представи предложенията си за членове на Министерския съвет. Сред тях са Станислава Армутлиева, номинирана за министър на културата, Михаела Лашова - за регионален министър и Любомир Дацов - за министър на икономиката.

Слави Трифонов представи проектокабинета на ИТН

Дацов беше категоричен, че ако бъде избран за икономически министър ще работи без информационно затъмнение.

Запитан дали вече е готов и дали има някакви цели като министър на икономиката, той заяви: „Нали се разбрахме, че няма да коментирам? В момента, в който няма информационно запрещение, ще си говорим. Достъпът до мен ще продължи да бъде лесен, ако се случат нещата, защото има доста политически неясноти. За мен медиите сте партньор, така че ще работим заедно”.

Предложената за регионален министър Михаела Лашова също не пожела да говори за приоритетите си като евентуален министър.

„Много е рано, за да мога да коментирам нещо конкретно. Нека се развият нещата”, каза тя.

 

 

Станислава Армутлиева вече има планове за развитие на Министерството на културата. „Това предложение дойде изненадващо за мен. Към настоящия момента не мога да коментирам конкретика. Имам такива, но следващите дни ще имаме възможност да си говорим по-подробно”, каза тя.

Приоритетите на ИТН: Детски градини, магистрали, български и северномакедонски астронавти в НАСА

Николай Василев, който беше номиниран за следващ премиер, не пожела да разговаря с екип на NOVA днес. Преди около месец обаче в интервю в „Карай направо” той сподели как вижда развитието на България.

„Никакви такива измишльотини като автомагистрали, ВиК холдинги и други образования не трябва да си позволяват да харчат не милиарди, а 1 лев без обществени поръчки, а заобикаляйки, защото било законно”, каза той тогава.

Николай Василев: Нямаме нужда от банка за развитие на няколко олигархични групи

За разлика от министрите в служебното правителство, той е категоричен, че актуализация на бюджета не е необходима. „Преди 1-2 години беше 40 милиарда, в момента е 52 милиарда. Инфлация няма засега и няма никаква причина бъдещето правителство да иска актуализация”, коментира още той.

Финансистът е и на мнение, че държавните предприятия не работят ефективно, затова изобщо Българската банка за развитие не трябва да съществува.

ВСИЧКО ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК