Пожарникари гасят отделни огнища

Работник е загинал при пожар в цех в завод „Арсенал”, съобщават от МВР. Друг е успял да избяга. Загиналият е работел за завода от 3 месеца.

Сигнал за взрива е получен в 13:23 ч. Незабавно към мястото са изпратени екипи на Пожарната. 

Инцидент в завод "Арсенал", работник е с обгаряния

Според първоначалната информация, пожарът е възникнал в склад за готова продукция, с ориентировъчни размери около 150 кв. м.

„Възникнал е пожар, както знаете, не взрив и за съжаление има един починал на място. Имало е взривни материали и е възникнал пожара с причинени и имуществени вреди също така”, обясни зам.-окръжният прокурор Димитър Игнатов.

 

 

„Извършват се дейности, товарене на взривни материали. Работи се по всички версии. Ще бъдат назначени специални експертизи, за да може със специални знания да се установи причината за възникването на пожара”, добави той.

Снимка: Георги Манев

Това е поредният инцидент в оръжейния завод Арсенал в Казанлък. През май миналата година двама души пострадаха при авария, но за щастие - не сериозно.

 Взрив през 2019-а рани други трима служители на завода в Казанлък. Година по-рано инцидентите са два. При първия двама работници изгубиха живота си след пожар в един от цеховете.

Няколко месеца по-късно шестима техни колеги бяха ранени при нов пожар. Взрив в оръжейната фабрика отне два живота и през 2016-а, а още един неин служител загина при инцидент през 2014-а година.