Той призова симпатизантите на ГЕРБ да не се поддават на провокации

Бившият вътрешен министър и представител на ГЕРБ Младен Маринов отговори на критиките на наследника си на поста Бойко Рашков. Със статус във Facebook той попита има ли служебният вътрешен министър доказателства за престъпна дейност. 

ГЕРБ: Рашков пуска предизборни димки, той води предизборния щаб на Радев

"Къде са разбитите и задържани ОПГ-та за купуване на гласове? Къде и колко са конфискуваните финансови средства? Къде и колко са съдебните дела", попита Младенов и призова симпатизантите на ГЕРБ да не се поддават на провокации.

"Във връзка с новите заплахи, отправени от лицето, назначено за служебен министър на вътрешните работи, призовавам десетките хиляди кметове, общински съветници и ръководители, членове и симпатизанти на ГЕРБ да не се поддават на подготвените провокации от служебното политическо ръководство на МВР. Да не подписват летящи хартийки без никаква юридическа стойност! Да се отзовават на т. нар. „покани“ за посещения на районните полицейски управления само и единствено, след като им бъдат представени ясни и категорични законови основания за това. Както и след като им бъдат посочени съответните „закононарушения“, които, уж, са извършили", пише бившият вътрешен министър.

Той посочи, че винаги се е ръководел единствено и само от Върховенството на закона. Никога и по никакъв повод не е допускал полицейско преследване на български граждани заради техните политически убеждения или партийна принадлежност. "Защото според чл. 11, ал. 3 на българската конституция именно „партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите”.

"Никога не съм издавал присъди на политически партии от ефира на националните обществени медии. Никога не съм обявявал, 51 дни преди провеждането на избори, че точно определени партии „са започнали да подготвят купуването на гласове още отсега“, казва още Младен Маринов.

Според него единствените доказателства са "поръчаните от служебното политическо ръководство на МВР предупредителни протоколи".

Рашков: Гешев не позволява да се развие нито един процес, засягащ бившите управляващи

"Над 10 200 на брой по време на предишната кампания. А в тях няма никакви доказателства. Кръгла нула. Летящи хартийки! Но пък самите те са доказателство за полицейския произвол и мракобесието на служебното политическо ръководство на МВР, което си позволи да гази конституцията и да преследва десетки хиляди хора заради политическите им убеждения и партийна принадлежност. Поради тази причина по време на кратката и злополучна история на 46-то Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска разследване и анкетна комисия за полицейските репресии преди изборите на 11 юли. Бъдете сигурни, че ще внесем същото искане и в следващия парламент. Няма да оставим без разследване и последствия нито един случай на полицейска репресия срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Или на която и да е друга българска партия. Всички замесени лица (дори и на най-високо политическо ниво), издавали незаконни заповеди и противоконституционни разпореждания, ще понесат своята отговорност. Законността в МВР трябва и ще бъде възстановена! Ще го направим! Продължаваме напред", завършва представителят на ГЕРБ.