Може ли да бъде овладяно поскъпването на електроенергията?

„Искането ни за оставката на енергийния министър е знак към премиера Янев. Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът по който се управлява енергетиката бърка в джоба на всеки един гражданин”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Мая Манолова.

Държавата да поеме увеличението на цените на тока, парното и водата за бизнеса и домакинствата, призова тя.

Манолова поиска оставката на енергийния министър

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, добави Манолова.

Според нея е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

„Драстичното повишаване на цената на това влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост. Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, казва Манолова.

Възможно ли е ново увеличение на цените на тока и парното за битовите потребители

„Ние категорично подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за следващ мандат. Аргументите са ясни. Радев се държа достойно и единствен застана на страната на народа. Назначените от него министри не са свещени крави и не са безгрешни”, коментира още Манолова.

Целия разговор гледайте във видеото.