Боксьорът ще учи магистратура, но не в спортна специалност

Кубрат Пулев стана студент в УНСС. Боксьорът ще учи магистратура не в спортна специалност, а в политическа. На първия си учебен ден като студент,  Кубрат Пулев беше посрещнат официално. Получи студентската си книжка, която се оказа историческа.

Кубрат Пулев отлага политическите си намерения за създаването на партия

„Последната хартиена книжка – със сигурност ще я запазя”, обеща той. Подариха му и учебник с послание. Така от днес той отново учи, но не в спортна специалност, а... „Политика и бизнес”.

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, смята Пулев.

През юни Пулев даде заявка за ново поприще - в партия "Велика България". Към момента обаче това остава само план - за бъдещето.

Нокдаун в политиката: На ринга излиза Кубрат Пулев

„Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: „Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница”, сподели боксьорът.

Докато е спортист, Кубрат казва, че няма да бъде политик. Защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това предложенията за политическа кариера не спират. А дали ще видим Кубрат Пулев в Народното събрание или на "Дондуков" 1 или 2 - предстои да разберем.