В студиото на „Здравей, България” той мотивира подкрепата си

Актьорът Павел Попандов е един от участниците в Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат като президентска двойка. В студиото на „Здравей, България” той обясни защо е решил да подкрепи номинацията им.

До дни регистрират Радев и Йотова в ЦИК

„Скоро навърших 75 години. С възрастта човек става много придирчив. Освен това не може да си само актьор. Трябва да бъдеш и гражданин, защото в крайна сметка това, което правиш, е за гражданите. За да бъдеш обичан, трябва да им отговаряш с обич”, каза той.

„Благодарен съм на NOVA, защото тя беше поводът да се запозная с Румен Радев. Преди 2 години издадох биографична книга. В едно от вашите студия поканих всички, които обичат киното, да заповядат на представянето в НДК. Най-изненадващо там пристигна президентът Радев. Той е чул поканата и е решил да дойде. Така се запознах с него”, разказа Попандов.

Издигнаха кандидатурата на Радев и Йотова за президентските избори (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Помолих Радев за една лична среща. Поканиха ме на такава. Разговаряхме час и половина. Исках да видя що за човек имам срещу себе си, бях гласувал за него. Останах приятно изненадан. Говорихме за кино и театър”, добави актьорът.

„Това, което разбрах е, че е достоен човек и не е пилот с купена диплома. Той е контактен, ерудиран, сдържан, милосърден и най-важното – когато е в чужбина, ме кара да се чувствам горд, защото се държи достойно”, коментира още Попандов.

Целия разговор гледайте във видеото.