Политикът от левицата коментира и скандал, свързан с наема за централата на БСП

„Всички заяждания между политиците, партии и институции трябва да приключат. Видяхме докъде водят. Няколко неуспешни опита за съставяне на редовен кабинет са урок и червена лампа, която трябва да свети при всички.”, заяви бившият депутат на БСП и водач на листата на партията във Велико Търново Явор Божанков в ефира на „Денят на живо”.

Нинова: Без БСП не може да се състави правителство

Според него сега е времето да се обърне внимание на сериозните неща като цените на електроенергията, инфлацията, високите цени на имотите.

„Цената на тока повлече всичко – от всекидневните стоки до транспорта, всичко е поскъпнало за броени дни. Това е голямата тема, която в момента трябва да обсъждат големите политически партии, и да е фокус в тази кампания”, смята политикът.

Божанков потвърди и пред Наделина Анева подкрепата на БСП за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Политикът от столетницата подчерта, че ще се работи в посока преизбирането им.

БСП обяви водачите на листите за изборите

Той коментира и скандал между БСП и служебното правителство, който се тиражира в медиите. Според някои публикации управата на БСП дължала наем от над 200 000 лв. за централата си на „Позитано” 20. Областната управа на София пък искала тази сума да бъде изплатена, а партията твърди, че не я дължи. Това потвърди и Божанков, цитирайки закона.

„Всички партии плащат режийните разходи и тези разходи са плащани. Кой и защо със задна дата е начислил такъв наем и е извадил изпълнителен лист, може би този човек трябва да понесе своята отговорност. Спорът ще се реши в съда”, обясни той.

От столетницата са поискали оставката на областния управител на София, тъй като вместо да обсъди проблема с тях, той е преминал към действия. Днес се е провела среща между него и представители на партията, която Божанков определи като формална.

„Аз, като човек, който винаги е подкрепял президента Румен Радев и служебното правителство, не искам да приема, че някой там атакува БСП и иска да ни изгони от централата. Дано всички това е едно голямо недоразумение. Надявам се от областната управа да направят крачка назад, защото това е ненужно напрежение на прага на една предизборна кампания”, добави политикът.

Целия разговор с Явор Божанков гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.