Бившият премиер коментира по-рано мерките срещу вируса, които е предприело служебното правителство

Слави Трифонов отправи остра критика към Бойко Борисов относно изказването му за пандемията. Бившият премиер коментира от Любляна мерките, които е предприело служебното правителство, за да ограничи COVID-19.

"Днес 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров. Само днес толкова души са починали в България. Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Всеки ден, умират и деца. Никакви мерки, никакви реакции, ваксинация под 20%", каза Борисов.

Борисов: Радев да поеме отговорност и да не се крие под полата на политическите партии (ВИДЕО)

По-късно Трифонов излезе с пост в социалните мрежи относно думите на Борисов.

"Значи, за Бойко Борисов това не са 178 човешки трагедии. Трагедии за семействата, близките и приятелите на починалите. За Бойко Борисов горките хора са се пренесли в един по-добър свят, защото тук те са теглили зловещото тегло на Румен Радев. Добре, бе хора - какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно?! Първо, какъв човек трябва да си, за да си го помислиш, а след това и да го кажеш? И то, знаейки, че това ще го чуят всички, включително и семействата и близките на починалите?", написа Трифонов във Facebook.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.