Лидерът на ГЕРБ с остри критики към президента и служебното правителство

Лидерът на ГЕРБ и екпремиер Бойко Борисов с остри критики към президента Румен Радев заради коронавируса. От Любляна той определи служебното правителство, назначено от държавния глава, като пълен провал.

Радев за Борисов: Преди 5 години се скри под полата на Цачева, сега - под тогата на ректор

"Днес 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров. Само днес толкова души са починали в България. Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Всеки ден, умират и деца. Никакви мерки, никакви реакции, ваксинация под 20%. В момента бих цитирал водещи, които казват, че в България всеки е оставен сам на себе си и на Божията съдба. Това е реалността в България И това Радев нарича успешно правителство. В кое? В икономиката? Спад 63,7% на инвестициите. Във финансите? Вчера половин милиард дълг. В миграцията? Пълен провал, всичко е пълно в центровете. В земеделието - спрени европрограми, в туризма - спрени пари. Един кораб от 20 дни стои и замърсява Черно море. Кое е успешно", попита той.

Нови задочни престрелки между Радев и Борисов (ОБЗОР)

"Може пък и да намери кураж, може юмрукът веднъж да е юмрук, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност веднъж и да не се крие под полата на политическите партии", смята Борисов.

Борисов сподели, че е провел редица срещи със световни лидери. Той сподели и мнението, че президентът щял да ги излъже за пореден път, когато се срещне с тях.

„Много колеги ми казват, че им обещава да реши пробелмите след изборите. Кои избори обаче, не е ясно. Това е точно като приказката: „Татко ще ми купи колело, ама друг път”, казва лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и въпроса с присъединяването на Северна Македония в Европейския съюз и преговорите, които се водят.

"Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни взаимоотношения. Изпуснаха се много месеци, нагнети се голямо напрежение в Северна Македония. Нито една държава не е на наша страна, защото се пропусна през тези няколко месеца да се обясни", посочва Борисов. Той е на мнение, че сега Радев трябва да вземе своите решения, а когато ГЕРБ отново се върне на власт, ще поеме нещата в свои ръце.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.