Президентът посети специализираната болница за рехабилитация на деца

"Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректор". Това заяви президентът Румен Радев в коментар на решението на проф. Анастас Герджиков да се включи в битката за "Дондуков" 2 с подкрепата на ГЕРБ.

Проф. Герджиков: Целта ми е да обединя всички българи

Преди няколко дни Радев призова лидера на ГЕРБ да спази обещанията си и да се включи в надпреварата за президентския пост. По всички обаче изглежда, че това няма да се случи, тъй като стана ясно, че от партията на Борисов смятат да подкрепят ректора на Софийския университет.

Радев: Борисов да спечели вота и да внесе ценностите си в Президентството

Държавният глава посети специализираната болница за рехабилитация на деца "Св. София", която получи дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа" - апарат от най-ново поколение за робот-асистирана локомоторна терапия.

"Най-сетне имаме такъв апарат. Преди две години, по моя лична покана, великият магистър на Малтийския орден дари робот за рехабилитация във виртуална среда. Много съм щастлив, че нашите деца, които заслужават всичко това, най-сетне го имат - една съвременна форма на рехабилитация", каза Радев.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.