Снощи той отново бе арестуван

Повдигнаха ново обвинение на Венцислав Дамянов, по прякор Боксьора, съобщиха от Прокуратурата. По делото срещу обвиняемия е представено ново доказателство за извършване на хулигански действия. Той е задържан за 72 часа.

Дамянов беше арестуван в сряда вечерта, ден след като излезе под домашен арест. При операция на СДВР в Световрачене бяха задържани и трима негови приближени.

„Това хулиганство е извършено лятото, в края на месец юли, отново в Световрачене, в присъствието на може би около 10 лица, обвиняемият е извършил агресивни действия спрямо голяма част от присъстващите, нанасял е удари на две от лицата и е отправял обидни реплики спрямо тях. Флашката е предоставена вчера на наблюдаващия прокурор по делото”, обясни Невена Зартова, административен ръководител на Софийската районна прокуратура.

Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

Делата срещу мъжа, от когото жители на Световрачене се оплакват, че им налага системен тормоз, ще бъдат взети под специален надзор заради широкия обществен интерес.

Жандармерия влезе в селото заради масовия страх на хората, след като Дамянов, обвинен в побои и закани с убийство, беше пуснат от ареста. Пред камерата на NOVA местните хора заявиха, че рецидивистът не си стои у дома, а често излиза навън. 

„Органите на МВР си свършиха работата прекрасно. Видяхме автомобил, който бе преследван от полицията. Говори се, че Венци не е бил вкъщи, а навън. 20 минути след този случай научихме, че той е задържан. Разбрахме, че не е имал и поставена гривна”, разказват хора от селото.

„Със сигурност сме доста по-спокойни след ареста на г-н Дамянов. Вчера ни потърсиха следователи, за да ни разпитат за случая. След интервюто за NOVA бях потърсен отново”, добавя друг потърпевш от Боксьора.

„Органите на МВР започнаха да си вършат работата и резултатите са видими”, казва управителят на потрошения от Венци Боксора ресторант.

"Операцията не е нещо ново. Прави се от няколко години в малките населени места, където полицейското присъствие е по-слабо. Целта е да се извърши профилактика на криминалния контингент. Извършват се различни проверки", заявиха на брифинг от СДВР.

„По-специфичното е, че в рамките на акцията е придобита активна информация за лица, които са свързани с употребата и разпространението на наркотици. Четирима са задържани, сред които и Венцислав Дамянов-Боксьора. При арестите са намерени два газови пистолета, както и малко количество марихуана. Проверява се редовността на документите на оръжията”, казват от полицията.

Венцислав Дамянов е бил задържан на адреса си. „Проверяваме дали е нарушил мярката си за домашен арест. Ако тази информация се потвърди, тя ще бъде докладвана на прокуратурата”, добавят от СДВР. 

Задържаните са група хора, които се познават и контактуват помежду си, не става дума за ОПГ, категорични са от МВР.

Повече по темата гледайте във видеото.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Повдигнаха обвинения на Венци Боксьора (ВИДЕО)

Серия от побои, нападения с брадва и унижения в село до София (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.