Венцислав Дамянов, известен като „Венци боксьора”, напада и бие хората от дълго време

Серия от побои, нападения с брадва и унижения. Хора от село Световрачене живеят в постоянен страх заради тормоз от криминално проявен мъж.

Венцислав Дамянов, известен като Венци Боксьора, е познат от криминалните среди. Хора в селото казват, че той ги напада и бие на публични места от дълго време. Изпратиха ни и кадри, на които се вижда как удря хора, как влачи за косата момиче в игрална зала, а между ударите танцува на фолк песни. След последното нападение преди дни е бил задържан. 

Осмокласник е със сериозни травми след побой от по-голям ученик

Потърпевшите казват, че са решили да търсят справедливост за насилието и тормоза.

„Един от потърпевшите има психическо разстройство заради нанесения върху него побой. В същата вечер Венцислав малтретира и магазинерка. Хората в селото са наплашени от него и дори не влизат в заведенията”, разказват потърпевшите.

След репортажа на NOVA Софийската районна прокуратура се сезира и повдигна обвинения на Венцислав Дамянов. Той ще отговаря за „закана за убийство на Г.В и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, в условията на опасен рецидив”, съобщават от държавното обвинение.

На 23 септември, в заведение в село Световрачане, Дамянов взел две бутилки с алкохол, без да ги плати. Хванал управителя на ресторант „К.“ и го завел в игралната зала, където го сложил на стол и го разпитвал за жителите на селото. Междувременно му нанасял удари с ръце по главата и танцувал. След като пострадалият попитал защо го бие, Дамянов го ударил в гърдите, мъжът паднал, а обвиняемият започнал да го влачи по земята, съобщават още от Прокуратурата.

По искане на Софийската районна прокуратура още в понеделник, 27 септември, съдът е наложил на Дамянов мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.