Това научи NOVA

Повдигнаха обвинения на Венцислав Дамянов, известен като Венци Боксьора. Софийската районна прокуратура се сезира след репортаж на NOVA, в който жители на софийското село Световрачене разказаха, че Дамянов упражнявал системен тормоз върху тях.

Серия от побои, нападения с брадва и унижения в село до София (ВИДЕО)

Той ще отговаря за „закана за убийство на Г.В и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, в условията на опасен рецидив”, съобщават от държавното обвинение.

На 23 септември, в заведение в село Световрачане, Дамянов взел две бутилки с алкохол, без да ги плати. Хванал управителя на ресторант „К.“ и го завел в игралната зала, където го сложил на стол и го разпитвал за жителите на селото. Междувременно му нанасял удари с ръце по главата и танцувал. След като пострадалият попитал защо го бие, Дамянов го ударил в гърдите, мъжът паднал, а обвиняемият започнал да го влачи по земята, съобщават още от Прокуратурата.

По искане на Софийската районна прокуратура още в понеделник, 27 септември, съдът е наложил на Дамянов мярка за неотклонение „задържане под стража“.