Кост и зъб на Теодора Бахлова са намерени в канализацията

Прокуратурата на Бургас даде брифинг с информация за убийствaта на брокерката Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед, за които обвиняем е Станимир Рагевски. Срещу 56-годишния мъж се водят две отделни дела.

Разчлененото тяло на Мехмед беше открито в тресавище край бургаския квартал "Долно Езерово" на 11 август - седмици след изчезването на жертвата. Малко по-късно бяха намерени останки и от тялото на Бахлова. То също било разчленено и заровено на гробищата в морския град. Брокерката изчезна през октомври миналата година, а едва десет месеца по-късно държавното обвинение образува досъдебно производство за отвличане. 

Прокуратурата: Има достатъчно доказателства, че Рагевски е извършил убийството на Теодора Бахлова

В края на август от Прокуратурата съобщиха, че убийството на Теодора вероятно е извършено в деня на изчезването й. Тялото престояло повече от три месеца в бидон в жилище, което не е собственост на Рагевски, но той имал достъп до него. След това бидонът е преместен в търговски обект, който също не се използва.  

Днес властите обявиха, че и останките на Бехлова са държани в неизползваемо търговско помещение.

Разчлененото тяло в Бургас: Повдигнаха обвинение в убийство на бизнесмен

"Извършихме преглед на цялата канализация в близост до мястото. Там имаше вещи и части от тялото. Със специална техника беше продухвана цялата канализация. Находките, до които се добрахме, са част от кост и зъб, за които експертиза потвърди, че са на Бахлова", обясни старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР - Бургас.

Той разкри, че контактът с Юмер преди убийството е осъществен чрез телефон, който не се е ползвал редовно.

ДНК експертиза: Намерените части от тяло са на изчезналата Теодора Бахлова

Наблюдаващият прокурор Маринчев обясни, че вероятно мотивът за престъплението е спор от имуществен характер - жертвата търсела пари или вещи от обвиняемия Рагевски. Маринчев допълни, че е открит и саблен трион, в пластмасовата част на който е намерена тъкан на Мехмед. Електрическата част пък е открита в междуетажно пространство на сграда, обитавана от Деян Дичев. Въпросният мъж беше арестуван за укриване на останки от човешко тяло и оръжие. 

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.