Вижте какви според Джаред са основните стъпки по пътя към стройното тяло

32-годишният Джаред Аслет от американския щат Айдахо, САЩ, смъкна почти половината от теглото си за 15 месеца и посочи три основни правила за успешно отслабване, съобщи Today. Мъжът е бил с тегло от 218 килограма.

Британец отслабна с 85 кг за година и половина (СНИМКА)

Аслет започнал да наддава, след като завършил колеж. След като развалил годежа с любимата си, той се пристрастил към алкохола. В резултат теглото му надхвърлило 200 кг, което му пречело да практикува любимите му занимания - туризъм, сърф и сноуборд. Решил да отслабне, записал за психотерапевт, за да се отърве от пристрастяването към алкохола, и започнал да тренира във фитнеса.

Той пет пъти седмично разхождал кучето си дълго време, за да го подготви за съвместни пътувания. Редовно тренирал у дома на велоергометър. Промените засегнали и диетата му. Аслет изоставил „бързата храна” и започнал да брои калориите. „Преди не бях придирчив към храната и ядох неправилните неща. Избирах удобни храни като замразена пица, макарони със сирене или бърза храна “, каза той.

Учени: С хапчета не се отслабва

Според Аслет три правила са му помогнали по пътя към стройното тяло. Първото от тях е да намерите хора, към които да се чувствате отговорни. Например, американец ходил на фитнес с брат си и присъствието му го мотивирало да продължава с промяната. Мъжът споделял за отслабването си в социалните мрежи: „Сега много хора ме наблюдават и това ми помага да продължа напред“, каза той.

Второто правило е да създадете индивидуален план за хранене и да ограничите количеството калории, които приемате. И последното правило е дисциплината, защото според Аслет само постоянните и последователни усилия и действия могат да доведат до резултати.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС