Официалният старт на предизборната кампания е след три дни

Последни часове за регистрация на кандидатите за президент и вицепрезидент. До 17:00 часа Централната избирателна комисия ще приема подписите за издигане на претендентите, събрани от Инициативни комитети.

Предизборни страсти: Заявки за победа и обещания за диалог

Документи вече внесоха от Инициативния комитет, който подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, както и от Комитета, който издига проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Очаква се подписи днес да представят и от Инициативния комитет зад Лозан Панов.

Листата си в 23 МИР регистрира и Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Пред журналисти тя заяви, че има опити за реставрация на стария модел.

Подписи за регистрация внесе и Волен Сидеров. Той каза, че не вижда конкуренция като кандидат за президент и ще се бори за суверенитета на страната.

В битката за парламента изненадващо се включва и Ицо Хазарта. Той ще е кандидат депутат от ПП, ще бъде водач на листа в 25 МИР.

Официалният старт на предизборната кампания е след три дни - на 15-и октомври, а вотът е месец по-късно - на 14-и ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.