По първоначална информация тя е ранена в главата

Стрелба в центъра на София. Мъж простреля бившата си жена със сачми. Нападението е станало във фризьорски салон пред погледа на клиенти. Последва и контролиран взрив.

Жената е настанена във ВМА, а стрелецът е имал ограничителна заповед да не я доближава.

По обяд бившият мъж на 55-годишната жена влиза във фризьорския салон. Вдига пистолет и пред колеги и клиенти на салона, я прострелял няколко пъти в главата. Те потвърдиха, че мъжът е заплашвал бившата си партньорка.

„Той по принцип има издадена ограничителна заповед заради предишни конфликти. Има и образувано досъдебно производство срещу него заради нарушаване на тази заповед”, обясни Ивайло Величков, началник на Първо РУ.

Жертва и ранена жена след стрелба в метрото на "Летище София" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ограничителната заповед не е спряла мъжа. След нападението, простреляната Фани успяла да избяга от фризьорския салон и да се скрие в близкия хранителен магазин.

Конфликтите между фризьорката и бившия й мъж били от години. Това е и основата версия на МВР за стрелбата.

„Инцидент на битова основа, тъй като потърпевшата и извършителят са се познавали, между тях е имало конфликт от дълго време”, обясни Ивайло Величков.

Фризьорката е била заплашвана системно, разказват колегите й. Подавала сигнали до полицията, но резултат не е имало.

Районът около улица „Любен Каравелов” остана отцепен часове наред. В следобедните часове се чу и контролиран взрив.

„Извършителят беше изоставил една раница с неизвестно съдържание, имаше известни съмнения и се наложи да бъде извършен контролиран взрив. Имало е дрехи вътре”, каза Ивайло Величков.

Ранената жена е в стабилно състояние, без опасност за живота. Настанена е във ВМА.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.