Днес пред пункта за ваксинация в столичната болница отново се образува опашка

Ден преди въвеждането на зеления сертификат се образуваха опашки пред пунктовете за ваксинации. Някои от чакащите споделиха, че се налага да се имунизират, за да запазят работата си, а други - за да продължат да посещават заведения, фитнеси и културни мероприятия.

Опашка за тестове за COVID-19 се изви пред "Пирогов"

Днес пред пункта за ваксинация в столичната болница „Св. Анна” отново се образува опашка. Хората се събраха, още преди вратите на имунизационния център да отворят. А за да се справят по-бързо и да ваксинират всички желаещи, днес там започва работа още един екип.

 

 

„В сряда през пункта са минали 253 души, като най-голям е интересът към ваксината на „Янсен” – такава получиха около 130 души. Всеки си имаше различни причини - някои бяха планирали, други казаха, че са провокирани. Такъв брой хора преди минаваше през пункта за 2-3 дни”, обясни д-р Петков от ваксинационния екип.

НОВИТЕ МЕРКИ: Опашки от желаещи за ваксини и сертификати (ВИДЕО+СНИМКИ)

В сряда имаше и срив в системата за издаване на сертификати, което е попречило на имунизационния процес. Поне 2 часа екипите не са могли да поставят ваксини. Сертификат се издава на момента след ваксинация – след еднократната доза на „Янсен” или след втората доза от останалите препарати.

Срив в системата забавя ваксинацията в пункта и днес, информираха от лечебното заведение към обед.

"Въпреки, че още от сутринта, в нашия Ваксинационен център са ангажирани 2 екипа, с цел по-бързото и качествено обслужване на гражданите към момента(12.00 ч.) са ваксинирани едва 62 души", съобщиха от "Св.Анна" и помолиха гражданите за търпение.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.