Коментар на Мира Баджева, Ивайло „Нойзи” Цветков, Асен Агов, Сибина Григорова и Левон Хампарцумян

България избра промяната, изборът беше легитимен. Това коментира в студиото на NOVA журналистът Мира Баджева. По думите й ще видим държавния глава в по-консенсусна роля.

„Важно е да се види какво ще се случи на парламентарния терен и дали новият кабинет с президента ще са способни да донесат така желаната промяна”, допълни Ивайло „Нойзи” Цветков.

Страхът да не загубят още беше основната мотивация избирателите да отидат до урните. Това мнение изрази Сибина Григорова.  „Българите направиха избора си още миналата седмица, сега само го препотвърдиха”, допълни тя.

Новият стар президент: Ще видим ли различен подход?

Румен Радев беше спусъкът на процесите, които доведоха до желанието за промяна, като той получи заслужено подкрепа за действията си, каза банкерът Левон Хампарцумян.

 

 

Журналистът Асен Агов добави, че засега промяната остава само фраза.  „Дали промяната ще е просто дума в етикета на една партия или ще е в общия дискурс все още не е ясно”, допълни той.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.