По думите й от компанията не са съобщавали по-рано да е имало проблеми

„С действията си ДКК ни говори, че екипът няма желание да следва промяната и да работи прозрачно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда защитават стария модел на ДКК. Помним онзи половин милиард, който беше изразходен по непрозрачен начин. Това е работата на управлението на старата Държавната консолидационна компания". Това заяви в „Здравей, България" министърът на икономиката Даниела Везиева. 

Освободиха директор на ДКК заради злоупотреби

„Преди това никой не ни е съобщил за проблеми. Имаме постоянна комуникация. Ако е имало нужда от обсъждане на нещо, винаги сме реагирали. Тъй че, ако е имало някакво съмнение за злоупотреба, е трябвало да го изкоментираме”, каза още икономическият министър.

„Продължавам да стоя зад това, че решенията, взети от Съвета на директорите, не са по законоустановения ред. Затова свидетелстват и указанията от търговския регистър, които са дадени вчера”, категорична е Везиева.

Атанасова: Казусът с ДКК е скандален, не става въпрос за разчистване на сметки

Тя допълни, че е разпоредила проверка по документацията, която са качили от ДКК. „За част от нещата знам, защото сме ги коментирали по време на конкурсите. Декларацията, която е попълнила г-жа Караганева, е вярна”, поясни тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Нови сътресения в Държавната консолидационна компания (ОБЗОР)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.