32-годишен мъж беше намушкан смъртоносно с нож, след като той и негови приятели празнували раждането на дете

Продължава издирването на заподозрения за убийството на млад мъж в столичния квартал „Люлин”. В неделя вечерта 32-годишен мъж беше намушкан смъртоносно с нож, след като той и негови приятели празнували раждането на дете. Повод за агресията станал шумът от фойерверките, стана ясно по-късно.

Заря и аплодисменти в памет на убит млад мъж в София

Пред камерата на NOVA мъжът, опитал да спаси 32-годишния Илиян Илиев, разказа за случилото се. „Бях легнал да си почивам. Децата ме събудиха и казаха, че нещо навън става с мой приятел, с който са празнували раждането на сина му. Зет ми взе едно столче и слезе, ако има нужда да помогнем. Видяхме, че на игрището лежи мъж. Друг мъж държеше кърпа или фланелка и притискаше областта под брадата му. Казаха ми, че са го наръгали. Раната беше на около 10 см от гръкляна, нямаше кръв. Нападателят беше избягал”, каза Ангел Илиев.

Обявиха за общодържавно издирване заподозрения за убийството в София

По думите му и преди е имало проблеми със заподозрения за убийството.

„Той живее в съседния вход. Сигурен съм, че е наркоман. Неадекватен е, не дружи с никого. Разбрах и че скоро е блъснал жена с автомобил, но явно няма наказание”, разказа мъжът.

Убийство на млад мъж в София

„След нас остават имената и добрите ни дела. Сигурен съм, че Илиян запази доброто си име допоследно. Помагаше на болни хора и деца, многократно участваше в благотворителни инициативи. Той беше един достоен българин, не беше агресивен и никога не е имал проблеми с никого”, каза Ангел Домусчиев, който е близък на починалия.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.