Той е бил намушкан

Убийство в София заради заря. Това се е случило късно снощи, когато на спортна площадка в квартал "Люлин" 32-годишен мъж е намушкан смъртоносно от свой съсед. Повод за нападението станал шумът от фойерверки.

По първоначална информация това е Илиян Илиев, който с още няколко мъже празнувал, че негов приятел е станал баща. Звукът от зарята обаче не се харесал на млад мъж от съседния вход.

„Той излиза от входа, идва и казва: - Абе, вие знаете ли, че тука има деца? И те му казват: - Ние празнуваме раждането на дете”, разказва Ангел Илиев, който става очевидец на убийството.

Вместо поздравления за щастливото събитие, съседът вади нож и нанася удар върху един от празнуващите. Ударът с ножа е нанесен от дясната страна на около 10 см. от гръкляна, според свидетелски разкази. Нападнатият мъж губи живота си в линейката на път за болница "Пирогов". А според съседите, нападателят е проблемен човек. Не изключват редовно да употребява наркотици. Живеел с баба си и дядо си, не знаят работи ли нещо.

Задържаха майка за убийството на детето й

„За мен е прекрасно дете. Защото изпитите си взема, сега на предварителната сесия си е взел изпитите - два с шестица, два остават”, разказва бабата на сочения за извършител 24-годишен мъж. Жената твърди още, че внукът й учи икономика. Не се ядосвал лесно. Да е употребявал дрога - не знае.

„Не е искал да го убие. Денис вчера цял ден си седя вкъщи. И снощи единственото, което го е подразнило, е било зарята тука. То беше гръмотевици, трескавици. Аз, дето спя с лекарства, се събудих да видя какво става. То все едно, че беше Нова година.

До късния следобед криминалисти претърсваха района, за да открият ножа, с който е бил намушкан 32-годишният Илиян Илиев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.