В арестта е и дядото на момиченцето

22-годишна майка е задържана за убийството на едногодишното си дете в плевенското село Лазарово. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.  Заедно с нея в ареста е и дядото на момиченцето - на 56 години.

Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година. Вчера, пред полицейски служители в селото, майката е признала, че умишлено е умъртвила детето. Незабавно е бил извършен оглед в семейното жилище. Иззети са веществени доказателства.

 

Повдигнаха обвинение на жената, убила майка си с над 100 удара

Детето, на 1 година и 9 месеца, изчезва на 23 октомври миналата година. Майката казва, че е дадено в дом в София. Но полицията и местните разсъждават, че това е невъзможно, без да се уведомят социалните служби.

56-годишният му дядо подава сигнал в полицията месец по-късно – на 23 декември. След рутинен разпит на майката, вчера, тя признава че е удушила дъщеря си. Части от тялото й са намерени в двора на къщата.

„Разследването е за малолетно дете. Момиченце на по-малко от две години. Доказателствата сочат за извършител неговата майка”, обясни Николай Пачевски, зам.-окръжен прокурор на Плевен.

„Фрагменти от тяло са намерени. Дали е на детето, тепърва експертизите ще го изяснят. Мотивите…тя наслагва определени детайли. За да ги сглобим, ни трябва време. Колегите от Института по психология работят с нея”, обясни Веселин Вътов, директор на ОД на МВР-Плевен.

Убийство в Катунци, има задържан

Жителите на село Лазарово са потресени.

„Данните сочат, че са семейство, което поддържа добри битови условия. Детето е отглеждано от майка си. Полагани са добри грижи за него с помощта на нейния баща, който ги е издържал”, обясни Николай Пачевски.

Въпреки че именно дядото на детето е подал сигнала за изчезването му, и той е задържан. Най-вероятната причина за ареста му е неговото криминално минало. Бил е съден и лежал в затвора за убийство… на собственото си новородено дете. Заради забавеното разследване на изчезването от МВР ще накажат трима полицаи от управлението в Кнежа.

„Тук имаме дълбоки пропуски и слабости, за които сме назначили дисциплинарна проверка срещу отговорни служители”, заяви Веселин Вътов.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест на задържаната 22-годишна жена.

Все още не е ясно дали и бащата на задържаната жена ще бъде обвиняем за съпричастност към убийството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.