Престъплението беше извършено през февруари миналата година в София

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) срещу 38-годишната жена, убила майка при жесток побой в апартамент в столичния квартал „Христо Смирненски”.

Прокуратурата изнесе още информация за това как точно е извършено престъплението. Обвиняемата нанесла не по-малко от 100 удара с ръце и крака в тялото и главата на жертвата. 

Обвиниха дъщеря в смъртоносен побой над майка й, жертвата била със счупен гръбнак

От държавното обвинение уточняват, че подсъдимата била зависима от алкохол, вземала и различни психоактивни вещества - марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби. Тя често проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.

Убийството бе извършено на 11 февруари миналата година. Тогава жертвата посетила жилището на дъщеря си. Тя била изпратена да купи бира и щом се върнала, обвиняемата започнала да я гони от дома си. Майката обаче не си тръгнала, тъй като била свикнала с отношението на дъщеря си. Подсъдимата решила, че единственият начин да се освободи от присъствието на майка си, е да я убие. Така започнала последователно и със значителна сила да удря жената по цялото тяло и в областта на главата. По този начин ѝ причинила множество наранявания, които довели до смъртта ѝ. 

Задържания за убийството на бившата си съпруга в Тервел остава в ареста

Когато установила, че майка ѝ не диша, обвиняемата се обадила първо на свой приятел и му казала за извършеното, след което позвънила на спешния телефон и съобщила, че е намерила майка си убита. Младата жена била задържана същия ден. Тройна комплексна психолого-психиатрична експертиза установила, че страда от личностно разстройство – емоционално нестабилна личност, биполярно разстройство в ремисия, синдром на зависимост от употреба на алкохол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.