Фаредин Ахмед вече е лежал в затвора два пъти

Добричкият окръжен съд одобри искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”, спрямо Фаредин Ахмед, който беше задържан за жестокото убийство на бившата си съпруга в Тервел. 51-годишният мъж не се е укривал, дори се опитал сам да се предаде в полицията. Не е успял, защото в малките полицейски управления няма дежурни.

Задържаха издирвания за убийството на жена в Тервел

Фаредин Ахмед вече е лежал в затвора за изнасилване през 1995 г., а през 2017 г. - за домашно насилие спрямо дъщеря му. В съдебната зала днес бяха разкрити още детайли.

 

 

„Искал е да се предаде, но не е могъл и си е заминал. След това се е затворил в апартамента на сестра си, където е бил намерен късно през нощта. Защитникът му заяви, че преди деянието той е употребил алкохол и наркотици. На крайното обвинение по никакъв начин не биха повлияли, но ще се вземат предвид и резултатите, ще бъдат преценени от назначената съдебно-психиатрична и психологична експертиза”, заяви окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.