Ще бъде дискутиран и проект за електронна идентификация

Редовно правителствено заседание. Министрите ще обсъдят проект на решение за изграждане на възможност за електронна идентификация.

Финансовата помощ за украинските бежанци е водеща тема на днешното заседание на МС. Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава по 40 лева на ден.

„В днешното заседание на МС ще имаме важни теми за обсъждане. Ще приемем това, което обсъдихме в НС - допълнителни средства за зърнени култури, за да подсигурим хляба на българина до 2023 г. Приемаме европейската директива за временна закрила, която беше приета на 4 март и ще даде възможност за бързи процедури за украинските бежанци в България. Ще приемем и помощта от 40 лева на всеки украински гражданин, търсещ закрила, за да сме сигурни, че можем да направим условията за пребиваване добри, включително да им намерим в къс срок работа”, каза Кирил Петков преди заседанието.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Редактор: Георги Генов