Един от учениците е в болница

Отново бой между деца в училище. Двама деветокласници нападнаха година по-голям свой съученик в двора на СУ „Христо Ботев” в град Брусарци. Учител ги разтървал, но битият е настанен в болница в Монтана.

Бащата на пострадалото момче потърси екипа на NOVA, за да разкаже за случая.

ПЪРВО ПО NOVA: Агресия между деца в Монтанско (ВИДЕО)

Всичко става в средата на миналата седмица. Боят избухнал минути преди началото на седмия час.

„Сутринта отиде жив и здрав на училище, а след това се прибира пребит”, разказва Велко Пелин.

По думите му във фаталния ден синът му бързал да излезе на двора, където се провеждал час на класа. На вратата се сблъскал с момче от девети клас.

„При разминаването и в бързината ученикът, чиито родител ви е извикал, неволно удря с раницата един от учениците от 9 клас. Деветокласникът го обижда с нецензурна дума, започваща с „П”. Десетокласникът му отговаря със същата дума”, обясни директорът на училището Асен Арсенов.

Секунди след това момчето от девети клас догонва на двора другото дете и започва да му удря шамари, каза още директорът.

„Удря му два шамара, в резултат на което получава силен ответен удар от ученика от десети клас. Виждайки това нещо, друг ученик от 10 клас се включва и той“, обяснява още Асен Арсенов.

Учител ги разтървава. Боят е заснет от видеокамера в училището, а записите вече са предадени на полицията. Бащата на битото дете няма обяснение какво е провокирало агресията.

„Каза ми, че са му нанесли побой без причина. На едното от тези момчета, което го е нападнало, не му е за първи път, но никой явно не е подавал сигнал“, каза Пелин.

Именно нахвърлилото се момче преди е бил наказван със забележка заради поведението си. Предстои да бъде решено дали той и другият ученик, който му е помагал в боя, ще бъдат наказани.

Десетокласникът е настанен в болница с мозъчно сътресение, а баща му ще си търси правата си в съда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.