Визитата идва на фона на очакван пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и делегация от сенатори от неговата партия се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, съобщи Асошиейтед прес.

Видеоклип, публикуван в акаунта на Зеленски в "Teлеграм", показва как Макконъл  и сенаторите Сюзън Колинс, Джон Барасо и Джон Корнин го поздравяват в столицата. В публикация в Instagram Зеленски нарече посещението "силен сигнал за двупартийна подкрепа за Украйна от страна на Конгреса на Съединените щати и американския народ".

Пътуването се осъществи в момент, когато Сенатът работи по одобряването на пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара. Приемането беше забавено в четвъртък от сенатор Ранд Пол, който поиска включването на предложение за главен инспектор, който да проверява разходването на новите средства. Окончателното одобрение обаче не е под въпрос и може да стане факт през следващата седмица, твърди АП.

"Те искат само ресурсите, от които се нуждаят, за да се защитят от това ненормално нахлуване``, каза Макконъл през изминалата седмица за украинците. "И се нуждаят от тази помощ точно сега".

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА