Случаят е от Видин

Учител удари ученик по време на час по математика, а боят е заснет и публикуван в социалните мрежи. Това се случва в едно от най-елитните училища във Видин – Природо-математическата гимназия, а децата признават, че са предизвикали своя преподавател умишлено.

Учителят по математика, който е с 40-годишен трудов стаж, избухва и започва да удря ученик от девети клас по време на час. Директорът на училището разказва, че децата нарочно са провокирали своя преподавател.

„Признаха си, че умишлено е подготвено, с цел да провокират колегата, за да видят докъде ще му издържат нервите. Точно това бяха думите на децата… А в същото време настояват пред мен да не се предприемат никакви административни мерки спрямо колегата, защото той е бил изключително добър, чувствителен”, заяви Румяна Петрова, директор на ПМГ „Екзарх Антим I“ – Видин.

Учениците сами поискали да обяснят на инцидента. Те казали на директорката, че това е провокация от тяхна страна и предварително се подготвили да заснемат реакцията на своя учител. 

Родителите на удряното дете не обвиняват учителя за постъпката му. „Те са се извинили вече на колегата, той се е извинил на ученика, но това нищо не променя. Един учител е недопустимо да посегне физически”, категорична е Петрова.

След инцидента, преподавателят не се е почувствал добре и е излязъл в болничен. Етичната комисия на гимназията ще реши какво ще бъде неговото наказание. „Аз така или иначе не приемам тази негова постъпка - има си много други начини, които колегата признава за сигнал, доклад по отношение на поведението на тези деца и оттук насетне вървим към сериозно дисциплинарно наказание.“

Родителите на битото момче отказаха коментар.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.